Chronos

Visoka stopnja dezinfekcije (HLD) je postala standard za dezinfekcijo ultrazvočnih sond, vendar pa so tehnike dezinfekcije s kemikalijami zapletene in predvsem zamudne. 

V ta namen je podjetje Germitec® razvilo sistem Hypernova Chronos®, ki uporabnikom ultrazvokov nudi skladnost s standardi za visoko stopnjo dezinfekcije (HLD), ob tem pa se popolnoma integrira v obstoječ proces dela.

Zdravstvenim delavcem, ki so za visoko stopnjo dezinfekcije uporabljali tehnike na osnovi kemikalij, bo sistem Hypernova Chronos® hitro prikazal bistvene prihranke pri času procesiranja in upravljanju s potrošnim materialom ter boljšemu izkoristku strokovnega osebja, ki mu ne bo več treba zapravljati časa s predpripravo ali zagotavljati, da na uporabljeni opremi ni ostankov strupenih kemikalij.

Sistem Hypernova Chronos® je inovacija, ki odstranjuje kemikalije z delovnega mesta, radikalno poenostavlja delo zdravstvenih delavcev, razbremenjuje visoko kvalificiran kader za nego bolnika ter izboljša organizacijo pri opravljanju ultrazvočne diagnostike.

Hypernova Chronos® uporablja ultravijolično HLD tehnologijo, ki je osnovana za zunanje vaginalne in rektalne ultrazvočne sonde. Visoka stopnja dezinfekcije s pomočjo Hypernova Chronos® je učinkovita rešitev za zaščito pred prenosom humanih papiloma virusov (HPV) tako in vitro kot ex vivo.

Z enim samim pritiskom na gumb sistem ponuja enostaven proces visoke stopnje dezinfekcije pod nadzorom optičnih senzorjev, ki avtomatično preverijo dokončanje cikla. Je kompakten in oblikovan tako, da ga lahko umestimo v vsako ambulanto in operacijsko sobo.

TECHNICAL SPECIFICATIONS

Čas cikla 90s
Dimenzije W: 38cm / D : 43cm / H : 97cm
Teža 35kg
Omrežna napetost & Frekvenca 110-240 VAC / 50-60Hz
Moč 495 Watts
Tok 4,5 A – 2,5 A
Razred II b (CE)
UVC HLD doza HLD
Elektromagnetna združljivost (EMC)  EN 61326-1
Električna varnost IEC 61010-1 / EN 61010-2-40